Posts

Showing posts from March 7, 2014

Pengalaman Melahirkan Meor Muhammad Haqimi. (Part 1)

Image
Ya Allah. Anak dah nak masuk 7 bulan baru nak update entri? Haha. Sebagai seorang first timer, biase la eh kalau benda2 mcm ni kite post lambat-lambat. Anak diutamakan.
Back to the story, the whole pregnancy, to me, takde masalah besar sgt. Cuma awal-awal tu biase la HB rendah, doc kasi iron, makan then ok dah lepas tu. Kencing manis pun Alhamdulillah takda walaupun kena minum air gula tu 2 kali. *__*
Cuma darah tinggi. Hmm darah tinggi dorang detect bila kandungan dah 36 minggu masa tu, meaning exact 9 months. Monthly checkup jumpa doc dkt KK Meru, doc tgk tinggi dari biase. Doc kata not a good sign, they have to refer to the hospital. Saya mcm tak percaya, sebab takde rasa ape-ape pun, seriously, pening ke nak pitam ke, pucat ke apa, memang takda. Cuma maybe letih la kot sebab memang keje, pegi check-up semua sendiri je. So penat la jugak drive tu dgn kandungan 36 minggu, tapi gagah lagi ok. Siap cakap kat doc, kalau saya drive sendiri pegi hospital boleh tak? Haha sebab doc suruh …