Posts

Showing posts from March 12, 2014

Pengalaman Melahirkan Meor Muhammad Haqimi. (Part 2)

Image
37 Weeks ..hmm where were we? Okay..reached 37 weeks of pregnancy..and mcm biasa lepas 36 minggu, next check-up will be every week..since minggu lepas dah admitted to PPUM (refer to previous post), so minggu ni automatic check-up dekat PPUM la..parking berjalan semua, sampai-sampai dekat nurse, "Darah awak tinggi ni, saya rasa kena masuk wad". Masa tu beg semua memang dah prepare dalam kereta. Dah terer la kata kan. Haha. Lepas tu mcm, ok, redha je la masul wad lagi kan. Lagipun maternity ward dia ok. Tak crowded.. 4 orang je sebilik dgn 2 bilik air. Sgt selesa la walaupun tak husband friendly.. Masuk wad, tukar baju, rehat, doc dtg check blood pressure (BP).. Doc tgk BP yg high tadi tu dah rendah.. but still dorang nak monitor sebab in my case, takut bahayakan nyawa baby and ibu kalau darah terlalu tinggi.. Masa tu takda la rasa stress ke apa, maybe sebab dpt MC kan, so dapat la relax-relax sekejap dari berkejar2 ke office kat Cyberjaya tu. Masa ni if I'm not mistaken …