Skip to main content

DAISO Pore Care Pack Natural Charcoal

          I'm a sucker for pore pack. I really love seeing all dirt coming out from my nose. Hence I always looked for the perfect pore pack. During my school days, I only know the Biore pore pack, which leaving me with zero results. Nothing coming out from my nose. When I start working, I try the famous Hansaegee, it works well, but since it requires me to buy it online, the price is quite pricey, RM37 for 10 strips, which is RM3.70 each. Postage excluded. For those who might have less visible pores like I do, you should have no problem buying this. But since me, have very visible pores, and my nose is kinda oily, I prefer myself using the DAISO Pore Care Pack Natural Charcoal. It only costs me RM5 for 4 strips; RM1.25 each. So that's a steal for me. With RM37 I can get 7 packs of it; 28 strips, which can lasts for 7 months, maybe?

          Back to the review, I've been a satisfied user using this pore pack. It sucks all the dirt very well. In fact I can feel they're coming out from my nose. Eww. Gross. But satisfying. The direction is just the same; wet your nose, and apply the strip nicely to your nose. Let it do it's work for 15-20 minutes, or less. 

Pore Care Pack Natural Charcoal by DAISO

Can you see the whiteheads? No?

Now, can you see the whiteheads? YES!



Comments

  1. Yes,daiso products are awesome possum..Great buys specially for swaps::}

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tipah tertipu.. (kisah mangsa scammed company)

Hello and Assalamualaikum semua org. First sekali, cerita yg akan aku sampaikan nanti ni adalah cerita benar dimana aku sendiri dah experience benda ni dalam bulan March baru-baru ni. Macam bukak pekung sendiri, rasa malu pun ada, tapi sebagai pengajaran utk yg lain la kan supaya tak terjebak jugak.
Al-kisahnya, aku ni bekas student TESL UiTM, tapi awal tahun ni, I've decided to quit studying. Sebab? Asyik repeat literature,so takut tak boleh bawak, aku quit. Quit dgn harapan nak sambung study, tapi course lain lah kan. Dalam masa nak sambung study balik,ada banyak masa sebelum intake baru, let's say new intake in July/Sept, ada 5-8months free time. So baik kerja kan?
Pergi interview sana sini, lepas tu mintak tolong Angah dptkan kerja kat AIA. Company insurance. Alhamdulillah company ni telus. Bagi basic dlm RM1500++ mcm tu, ok la utk diploma mcm aku. Baru nak start kerja betul-betul kan. Tapi tau la kan, kerja sales, utk budak yg tau komputer ni je, nak menjual-jual memang …

Review: Snow Bear Breast Pump

Hai korang. Haha dah lepas dkt 3 bulan jadi ibu baru la nak review breast pump ni. Org lain sibuk nak Medela FS, aku cukup la dgn guna Snow Bear ni. Yang penting nawaitu nak susukan anak tu ada dan kena yakin susu tu ada. So far alhamdulillah, seronok sangat pasal pump ni. Sebabnya tak sakit langsung during suction. SB ni ada 3 mode; express, natural & gentle. Aku biasanya guna natural, sebab natural mimik baby sikit. Melimpah-limpah kalau pump masa miss b tgh penuh. In less than 10 minutes pun dah boleh penuh satu botol 5oz tu. 
However, the trickiest part of this breast pump is the valve. Kena make sure valve tu dimasukkan betul-betul. Sebab I've read some comments from other review yg pump ni cannot suck the nipples, tak pun suction tak kuat walaupun dah highest level of suction. It happened to me, and mase tu stress gila tak dapat nak pump. ingatkan dah rosak ke apa, then adjust sana-sini, terus ok. 
And the best is, it can be operated by battery mode. Bunyi SB ni takda …
Dear Bakal Suamiku,

Terlalu banyak mimpi kita,
Terlalu banyak impian kita.

Tapi sebanyak itu juga la halangan yang menimpa kita,
Dari orang ke-3, keluarga dan jugak keadaan sekeliling.

Alhamdulillah, 8 bulan berjaya jugak kita tempuh.
Kasih tak pernah pudar, semakin hari semakin aku menanam impian menjadi yang halal bagimu.


Sayang akan cuba untuk sentiasa bersama abang walau dalam apa jua keadaan sekali pun. You will always have me.