30.5.11

4 years, 4 months & 4 days.

It took us 4 years to know each other.

4 months to be in a relationship.

And 4 days to ruin everything that we have built.



Thanks Sayang.

Or else I will have to suffer 40 years of marriage.

28.5.11

Apa pun tak boleh...

Kadang-kadang kita rasa macam cinta yang kita capai hari ni, adalah cinta sampai mati. Bohong lah kalau aku tak rasa macam tu utk ex-bf aku. Masa tu semuanya sweet moment. Dan aku masih lagi seorang perempuan yang sangat menunduk pada cinta. This is not good, people. Aku adalah seorang perempuan yang obedient. Kalau aku jadi isteri orang, memang isteri yang mithali lah. Serius. Aku lebih selesa utk mengikut arahan, dari memberi arahan. Memang jenis aku ni perlukan seorang lelaki yang lebih berperwatakan seorang "leader". Aku jugak adalah seorang yang mudah memaafkan, mudah lembut hati. Tapi orang macam aku ni, susah melupakan ya. Nampak mcm bodoh, tapi aku berfikir jugak. Nampak mcm bingai, tapi aku masih bukan tunggul, aku ada hati, aku ada perasaan, aku ada otak utk berfikir setiap tindak-tanduk kau tu. Kalau satu hari Allah nak tunjuk penipuan kau, Allah akan tunjuk.

Tapi aku masih sayang kau. Walau apa pun kau buat sepanjang kita kenal, kau tgk, aku masih terima kau.

27.5.11

Org tua kata..........

Kalau kita makan sirih junjung yg dkt majlis pertunangan secara curi-curi, jodoh kita akan cepat sampai. Well, I did this on last December, masa tu kawan aku bertunang. And Opah dia kata, makan la sirih tu, nanti sampai jodoh cepat. Kitorang yang belum kahwin dan gatal-gatal ni semua try makan sirih tu. Pergh. Kelat wei. Kebas lelangit aku. Tapi aku berjaya lah habiskan sirih tu tanpa muntah kan balik. :) Point aku sekarang, aku rasa, hmm jodoh aku mungkin dah hampir sampai? Muahahahah. MUNGKIN je lah kan. Ntah lah ye. Tapi aku memang kalau boleh nak cepat-cepat lah menikah. Sounds gatal, merenyam, garit; tapi bila aku tgk kawan-kawan lain yg umur aku dah kahwin, dah nak dapat anak pun, aku rasa macam awwwww bila turn aku, bila turn aku! Umur 22 dah molek dah kot kalau kahwin. Si dia pun dah ready, cuma kewangan yang membataskan. Kena la stabil dulu, baru boleh. Tapi kalau niat betul, pintu rezeki tu terbuka luas. InsyaAllah ada sumber kat mana-mana.

Jealous la tgk orang tunang, kahwin. Nak jugak! (:





25.5.11

:')

I love him so much. You know what happen tonite? Okay there's a friend of mine who asked for volunteers to help her at Street Fiesta this weekend. She would give RM50 per day. Kira mahal la jugak payment tu kan. Kerja ni mcm jadi pembantu koordinator games such as futsal, street soccer and of course these involve men kan. So aku ni dgn tak panjang akal sangat tanya dia, boleh tak? He; who is someone yang very concern about who I'm going to mingle with terus ckp, "Kau ni tanya soalan bodoh!" Yea, aku tak fikir perasaan dia. Niat aku cuma nak tambah pendapatan kitorang je. Utk future. But I don't mind dia tak bagi, because rezeki tu ada kat mana-mana kan. So, I'm fine with it. Tadi dia merajuk sampai cakap nak buat keputusan. Bila mcm tu aku terus mcm dah cuak dah. Tapi hehe he's so sweet, dia just ckp, tapi tak berniat pun nak buat keputusan utk tinggalkan aku. Kalau dpn-dpn, memang dia suka sgt tgk aku menangis teresak-esak. Lepas tu dia mintak cincin yg dia bagi aku balik, and mintak cincin yg aku bagi dia balik, konon tandanya kitorang takda apa-apa la. Tapi kecomelan dia terserlah bila finally dia tunjuk crossed-finger. And lepas tu senyum. Hehe maksudnya dia tipu aku la, dia tak bermaksud pun. Hehe comel kan?

Tiap kali dia cakap nak tinggal aku ke apa, aku mesti check jari dia. :')

Happy New Year LOL

Hahahahhahaha. Happy New Year sebab ni entri first untuk tahun ni. Krr krrr. Yea, malas nak update satu hal, takda idea dah dua hal. First thing first, aku telah berjaya menempatkan diri sebagai pelajar TESL UiTM. Syukur Alhamdulillah. Tapi aku agak cuak jugak bila fikir apalah result exam aku hari tu. -_-" . Sebab diri aku sangat dipenuhi dgn ke-tidak-serius-an yang melampau. Dalam erti kata lain, BANYAK MAIN. Sobss. Menyesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tiada berguna.

Dan untuk tahun 2011, adalah permulaan untuk hubungan baru aku. Heehee amboi miangnya. Ye, si dia bernama Meor Mohd Huzaiffah. Kenal dia dah lama dah. Dari 2007. Org kata dari mata jatuh ke hati. Haa lebih kurang mcm tu la, Huzaiffah ni tgk gambar aku then nak kenal-kenal lepas tu dia pun bagi gambar dia dan aku pun mula la dari mata jatuh ke hati jugak. Theehee. Masa tu awal 2007. Masa tu pernah la cuba nak bercinta, tapi masing-masing ada komitmen lain(org lain) so kiranya kami ni masa tu lebih kurang mcm scandal gitu. Tapi aku mengaku memang sayangkan dia la. Cuma dia lah masa tu memang tak pernah serius pun sayang aku. Hihi. Hubungan aku dgn dia masa tu, lebih mcm kitorang berbalas MMS, SMS, YM, jumpa pun jarang-jarang sangat. SMS pun kadang-kadang je. Lepas tu hilang, tapi sentiasa keep in touch la. Sekarang, kitorang dah jumpa balik. Alhamdulillah, nampak ikhlas dia bila dia bwk aku jumpa family. Aku & family dia pun alhamdulillah baik. Rindu dorang :') Dan utk pertama kali aku berani bagitahu mak & abah aku pasal dia. Selalu aku ambil masa lama baru nak bagitahu. Sebab kitorang memang ada perancangan untuk masa depan. InsyaAllah. Doa-doakan la yang ni yang terakhir. :)


Meor & Aina

I love him & his family. Terima kasih Umi & Abah. Tak lupa jugak Along, Angah, Qila, Yazid, Abg Arip, and Nenek! Rindu Nenek :'(

Blackie - Kekasih GELAP bf aku

Gegurl - Manyak langsi oh ini kucing hee




Dilated Cardiomyopathy Part 2

So i was changing wards for three times. From surgical ward - medical ward - first class ward when my condition was a bit stable. Staying i...