4.2.10

Tension!

Ntah ke mana degree aku. *sigh* I missed important dates, lagi!

Long-term Planning

Bila aku kata long-term, it does mean long okay. Okay. Aku sebenarnya bercita-cita nak bukak business sendiri. Nak bukak cafe. A boutique cafe with performances. Amacam? Okay tak? Mcm dekat Ipoh ni, memang lah ada a few cafes yang ada live performance semua tu, but utk budak-budak memang kurang sgt. So, aku ingat nak bukak cafe mcm Lepaq Cafe tu kat Ipoh. Ada one day tu aku lepak dkt vanggey, ada org dtg main gitar. So, mcm mengganggu orang lain lah kan. Tak appropriate kalau tiba-tiba dtg main lagu tepi orang tgh sedap makan nasi. This idea comes up bila semalam I was having a chat with my besties, Nad. She knows music well, and memang ramai contact. Plus we intend to sell vintage stuffs. At least orang-orang seni kat Ipoh ni ada tempat nak melepak. Share idea, bagi kritikan membina untuk new songwriter kan. Tapi mcm aku cakap, LONG-TERM. Ni just cakap-cakap remaja baru nak masuk umur 21 tahun, tapi tak salah rasanya cita-cita ni. It takes time and knowledge. Aku nak kena study lebih utk buat proposal for loan semua tu. Tapi kalau jadi, memang bahagia sgt becoz this is one of my interest. Art. Vintage. Simple foods.

art cafe in Dubai

As for the theme, biar lah ia oriental. More to our culture kan. Oh please make my dream comes true. For those investors yang ada terbaca blog aku ni, please contact me if you want to invest. I'll prepare the proposal. Thanks.