Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2010

Dari aku untuk aku.

DON'T STOP BELIEVING

.tak ada istilah anak yang sempurna.

Hai, sekarang, merujuk kepada jam laptop aku pukul 10:16pm. Malam masih muda lagi sebenarnya. Tapi sebenarnya, FYI baru sekali aku lepak dgn kawan dari kul 9 till 12pm. Dan aku akan laju je pulang ke rumah sebab takut abah aku marah. Padahal kawan-kawan aku yang lain boleh balik rumah dgn relax, tak perlu rush nak sampai rumah or fikir nak bagi alasan apa.

Well, people, my life is different. kalau korang tgk aku ramai kawan dkt facebook, and i'd love to hang out with every single of them, but i couldn't. Sebab, pertama, most of them melepak malam-malam. Biasa lah, teenage kan. Tak remaja lah kalau lepak siang-siang. Humm memang lah aku tak remaja, tgk muka aku pun korang akan cakap aku matured.

My life's sucks. Sucks dari segi sosial. Aku nak tanya, kenapa perempuan lain boleh balik lewat sedangkan aku tak boleh? Apa kesalahan aku? Aku tak pernah minum, aku tak pernah smoke, i have very good friends, with different attitudes, tapi that are just them being themselves. They ne…

Opera Klasik & RadiusOne

Familiar tak dgn title aku? Okay, kalau korang ni jenis menonton drama Meleis (gaya Obe sikit), korang akan tahu la. Okay, Opera Klasik ni diterajui oleh Rashid Sibir dan Radiusone ni oleh Shahrulezad. Bagi aku, dua pengarah ni memang menonjolkan dua genre drama yang berbeza. Kalau nak tahu cerita tu cerita Rashbir, kau tgk je pelakon dia. Selalunya ada Norlia Ghani, Fauziah Nawi, Vanidah Imran, Amyza Adnan, Nasir Bilal Khan,Azizah Mahzan. Kalau dulu-dulu dia selalu ambil Rosyam Nor, Nasha Aziz, Erma Fatima. Ingat tak Laila Isabella? Tapi sekarang pun Rosyam Nor dgn Erma Fatima dah ada dorang punya own production. Maybe sebab ada influence sikit, kita boleh tgk antara drama Rashbir & Rosyam Nor ada similarities, especially dari jalan cerita and latar belakang lagu. Kalau drama 2 jam Rashbir, memang lah tak sah kalau tak menangis. Pondok Buruk, Rumah Tengah Sawah. Time nak raya memang kau tak sabar nak tunggu what's new from Rashbir. Jalan cerita hampir sama, tapi hairan kenapa…

I loath the 8th days

Today is 8th of February 2010, our 21st months of ups and downs relationship.
I don't wanna waste every seconds with you in my mind.
iloveyounowandalwaysandforeverandeverandever

Ayna Aadnan ♥ Farhan Esa

Tak payah cakap lahh.

Okay. before aku tulis entri ni, aku nakk bercakap pasal sesetengah orang yang suka mention brand dlm entri. Kau pakai apa brand pun orang talak kesah punya laa.

Contoh macam ni;
"I was about to use his Macbook since Mama's HP Pavilion cant be connected to the net."

Oh kau ni eh, memanjangkan cerita engkau aje. Lain lah kalau kau memang berniat nak beritahu orang. Maksud aku berniat tu macam kau listkan mak kau punya laptop apa, pakcik kau punya hp apa. Macam tu. Ni konon macam kau tak nak bagitahu orang, tapi kau 'ter'bagitahu pulak.

And aku jugak tak paham dgn orang yang membangga diri dalam blog. Orang nak cakap kau chinese look ke apa, diam je lah. Lagipun muka kau tu melayu, sama mcm nama kau.

Entri aku ni pun salah jugak sebenarnya. Menghentam orang. Padahal nanti orang akan cakap "Blog aku, suka hati aku". Bhahaha. Memang la. Aku pun nak cakap mcm tu jugak, blog aku suka hati aku lah.

Aku tak menghina mana-mana agama or bangsa.
Aku just tak paham, kenap…

Long-term Planning

Bila aku kata long-term, it does mean long okay. Okay. Aku sebenarnya bercita-cita nak bukak business sendiri. Nak bukak cafe. A boutique cafe with performances. Amacam? Okay tak? Mcm dekat Ipoh ni, memang lah ada a few cafes yang ada live performance semua tu, but utk budak-budak memang kurang sgt. So, aku ingat nak bukak cafe mcm Lepaq Cafe tu kat Ipoh. Ada one day tu aku lepak dkt vanggey, ada org dtg main gitar. So, mcm mengganggu orang lain lah kan. Tak appropriate kalau tiba-tiba dtg main lagu tepi orang tgh sedap makan nasi. This idea comes up bila semalam I was having a chat with my besties, Nad. She knows music well, and memang ramai contact. Plus we intend to sell vintage stuffs. At least orang-orang seni kat Ipoh ni ada tempat nak melepak. Share idea, bagi kritikan membina untuk new songwriter kan. Tapi mcm aku cakap, LONG-TERM. Ni just cakap-cakap remaja baru nak masuk umur 21 tahun, tapi tak salah rasanya cita-cita ni. It takes time and knowledge. Aku nak kena study lebih…

Lara Hati

Yang tersisa
Hanya gambarmu
Di meja kamarku
Diiringi dua puisi
Tentang lara hati

Engkau adalah
Yang terindah sepanjang hidupku
Luka meruah
Semua telah berlalu

Yang tersisa
Rinai tawa mu
Di sudut benak ku
Seperti kau
Masih di sini
Larut di pelukku

Prahara menerjang
Kekasihku terhanyut
Menghilang
Ku semaikan duka
Kau tak pernah kembali

Oh... angin malam
Bawa laguku
Ungkapan rindu menggebu
Ku masih tetap bertahan
Kerna kenangan

Yang tertinggal
Hanya gambarmu
Di meja kamarku
Ditemani dua puisi
Tentang lara hati

Engkau adalah
Yang terindah
Sepanjang hidupku
Luka meruah
Semua telah berlalu

Changing

Okay. Now aku rasa mcm dah berubah sikit demi sikit. Kau tahu tak, yang previous post aku tu, bukan lah betul-betul dirasuk. Tapi MACAM dirasuk. Sumpah bai. Kau kalau ada masa tu memang takut. Meraung mcm mati laki, padahal baru gaduh je. Takde laah, aku ni emosional sikit. Lebih-lebih lagi bila aku payah nak jumpa boyf aku, lepas tu last moment je, time nak balik, kitorang gaduh, siapa yang tak bengang kan. Tapi kitorang dah okay dah. Dalam bus on the way balik ke Ipoh, aku menangis sebab rindu. Again, aku rasa mcm org gila. Then I keep asking him whether he's bored with me or not kan. Then he tried to clear things up. But I said, answer my question pls. Lepas tu,

;) , 11:20:50pm
Tade la..ad j bnd nk borak kn. Ni nak berangan lg.. Dh la, nk ajak sembang kau tduh aku bkn2 plak.

Me , 11:23:19pm
[start to clear things up with hopes that he'll forgive me; changing topics]

;) , 11:25:10pm
B x pham la baby ni. Mcm x pham bahase, lg siang td. B ok j, nk mengarut2 wt ape lg.



Lepas tu baru a…

Tips nak jadi girlfriend.

1. Ambil tahu perihal boyfriend tu.
Maksud perihal ni mcm kau ambil tahu la perangai dia, habit dia, likes and dislikes dia. Kalau bf kau hot-tempered, kau jadi la yang cool. Takkan kau nak jadi hot jugak, nanti minyak simbah kat api jadi apa? Besau kan? Kau ambil tahu ape favorite dia, apa dia suka buat, ape dia suka makan. Alaa, semua benda tu kalau kau tak tanya pun kau boleh tahu, selalu pergi dating takkan tak perasan kan?

2. Sabar
Yang ni penting. Sangat penting. Kalau kau nak r/ship berjaya, buat benda ni. InsyaAllah. Kau sabar dgn dia, dia pun sabar la dgn kau. Kita perempuan ni pun bukan la sweet sangat, annoying pun ada jugak. Macam aku ni, kdg-kdg mengada-ngada, lepas tu merajuk tak tentu pasal, kau ingat laki suka ke? No way. Tapi tu lah kan, kau sabar dgn karenah dia, dia pun akan sabar dgn karenah annoying kau tu.

3. Jangan jadi pembohong.
Jangan tak mengaku weh, aku pun pernah jugak. Tapi boyfriend aku maafkan, sebab ape, dia sayang aku and sabar dgn aku. Once boyf kau dpt t…