Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2009

Entri sebelum tidur

enough said.

Mak: I'm proud of you, daughter.

PTA should have discussed to put this 'book' in the library. Baru lah jadikan membaca tu amalan kan. demm.

Sudah jadi fenomena pulak facebook ni. Last year, bila saya ajak kawan-kawan buat facebook, diaorang kata ;

"Eh, byk org tua la"
"Tak best la"
"Tak paham"

Now, nak loading status and IM pun dah lambat. Social networking makin bosan. Semua pun fake. [including me, haha tak lah, just the courage to approach people tu yang berbeza dari dunia real, saya pemalu aww.]

ps: Ni kena terima, buku ni je la saya baca hari hari. [buat masa ni]





Apa yang susah sangat?

It's been 3 month since I am a blogger. Apa yang susah sangat nak jadi blogger ni? Hmm for me, finding the title. urghh payah betull. lebih lebih lagi untuk org yang tak kreatif mcm saya ni, memang sumpah title semua mcm hampeh je. tak menarik langsung. tapi memang student sci computer mcm ni kot haha. otak semua mcm komputer. demm. Apa yang susah lagi eh? Ohh ohh kalau mcm satu masa tu, kita mcm tau je apa nak tulis kan, for example dlm bilik air tibe tibe mcm ade feeling nak berbicara ke ape, bila dah depan laptop, mula lah mcm err aku nak tulis apa tadi eh. sama jugak mcm kalau kita tgh jalan jalan, lepas tu ternampak orang tgh susah susah cari nafkah hidup, and lepas tu kita pun rasa kasihan, mula lah nak buat entri kemanusiaan and again depan lappy, lupa lagi. kadang kadang tu lagi lah, sanggup tulis keywords dalam notes kat hp, konon nak buat entri la kan, masa dalam kepale hotak ni elok cantik je ayat, bile nak tulis, again, kelu lagi.

ps: adakah saya ni pelupa sebenarnya? n…

Fishing di hari minggu

on the way to destination. [bored]


arriving. and sengaja gambar ini berwarna pink utk breast cancer awareness


bila matahari betul-betul atas kepala


yay dapat ikan!


and boring sebab dah beberapa jam pun, masih seekor dapat seekor ikan. [tak best]


die, fish died. poor youu sobss


boleh happy sebab nak balik dah. hee

l
bored and tired weekend.balik terus pi pekena briyani.legaaa.

2 month had gone, tahniah.

It is never too late

macam papadom, makan sekali mau lagi. sama la ni, nak tengok lagi lah.

Suddenly, I realized that I MISS YOU.

Oh , my life has been so boring lately. I've got no new clothes to wear, shoes and my cat keeps on meowing , i dont know what happen to her or what she's telling me actually. I am busy on writing my reports now and UiTM is a very last minute university u know, especially my faculty, they haven't decided when is the exact date of our presentation. urgh killing me tau coz I tak siap lagi report tu.

I miss school. Primary school, Secondary. *sigh* I just miss the moment when we only study and play. I remember those time when we couldnt wait to grow older, like going to college, working. I remember when I were in SK Sg Rokam, I sang hindustan's songs at the back of the class, we were playing "Batu Seremban", during recess we played "Zero Point". Monopoly and macam macam lagi lah kan. I remember when went to Changkat Jering where my friend was being like makcik-pergi-pasar, HE bought lots of vegetables and ulaman. Adoii. I just bought ayam percik je kot t…

Cat Flu - Symptoms, treatment and causes

What is Cat Flu?
Cat flu is the general name given to a viral infection of the upper respiratory tract in cats. It is a common disease in cats and although not usually fatal in previously healthy adult cats it can be fatal in kittens and immuno-suppressed older cats.
Cat flu is most commonly caused by the Feline Herpes Virus-1 (FHV-1), or Feline Calicivirus (FCV)
Feline Herpes Virus is the more serious of the two. It is also known as Feline Virus Rhinotracheitis which is an older term for the virus.
Feline Herpes virus infects the membranes of the eyes, the lining of the nose, pharynx, sinuses, and throat. Cat Flu: The most common symptoms of a Feline Herpes Virus (FHV-1) infection are:
The Eyes: The virus affects the membranes of the eyes. (Conjunctivitis) The eyes are swollen and red with a discharge that turns purulent (Purulent means 'filled with pus') as secondary bacterial infection invades. Sometimes the cat develop corneal ulcers.
The Nose: The nasal linings are inflamed (R…

Bye Bye Kekasih, bersemadilah dgn aman.

You la yang paling nakal. You la yang paling bising. You la yang paling lain dari yang lain. Kenapa you pergi cepat sangat? Kenapa tak bergurau mesra dengan I dulu? Kenapa tinggalkan I? Walaupun you baru muncul sekejap, tapi family I semua terima you. I siap bawak you balik kampung lagi. :'(

I sedih la you buat macam ni. I teringat semua gelak tawe you. I teringat masa you cium cium hidung I. Haih rindunya. Takpe la, I redha. You pergi la. Lagipun you sakit. Tak nak tgk you menderita walaupun perit melepaskan.













Bye Alejandro, walaupun you muncul sebulan, you tetap kucing angkat terceria pernah I ada. :'(

BLOGOHOL

Korang mesti nak benda ni ada kat keyboard korang kan?
sila click utk togak benda ni

Jom sama-sama.

Jangan seronok sangat.

Hoyeahh tadi dah present project Joomla saya yang tak seberapa tu. Baru presentation depan company, belum depan panel UiTM lagi. Hadoi takut la wehh. Joomla sangat simple. Bukan la SANGAT, tapi pretty much easier compare to others kan. Sebagai web developer ni, saya kena la ikut kehendak klien kan. Hm at least I've tried my best. Lessons learnt; jgn buat kerja last minute wehh menangis kau nanti nak mintak tolong kat sapa. Help me help me! Internet ni sometimes mcm baaaaaaikk punya, tapi kadang-kadang mcm tuuuuuuttt pun ada sebab ia telah melalaikan saya. Kat office ni saya guna laptop and desktop. So kejap mata pandang laptop, kejap pandang desktop. Of course la kadang kadang terkedek-kedek refresh tweetdeck. tgk notification fb. lepas tu main superpokes pet kejap. main poke poke org lagi. last-last keje ke mane tah. haihh . saya tak tau la sama ada saya telah memalukan abah atau tak tadi. he's one of the staff yang tgk presentation, i talk sooooooo slow mcm kura-kura tak dap…

Chesterina

Minggu yang sibuk.

Minggu yang sibuk,tangan yang sakit, especially wrist yang mcm nak bengkak-bengkak dah menaip. wuuwuu.
Pengajaran: Jangan buat kerja last minute, orang lain senang lenang, awak susah payah sekarang. Padan muka!

Presenting facebook for celcom

Saya tiada Blackberry.
Apatah lagi iPhone.
Juga hp yang berteknologi wifi.

Jadi,
bila saya ternampak advertisement Celcom tadi masa menonton Doraemon,
saya terus taip;

F dan send to 32665

facebook: RM1.00 Facebook SMS
RM1/week registration confirmed! Please activate your mobile account at
www. facebook.com with the confirmation code. T&C apply.

facebook: RM0.00 Facebook Mobile confirmation code: *****

Terus saya pi online facebook, setting my facebook mobile, then try posting updates thru sms,

I can do more by using this facebook mobile via celcom sms. Such as search for friends, get updates, get notify on wall post, picture comments, etc.

RM1 per week? Tak membazir sgt kan?

p/s:
I hope celcom tak jadi heavy sgt lepas ada application ni semua, takut nanti jadi macam raya hari tu, nak sms and call pun payahNokia Supernova7310 user.seorang gila sms, tak suka call.

ADA X, ADA SEGALANYA.

Support Breast Cancer Awareness Month

Yay people, find any of your pink pieces, wear it and support the campaign.


Win Exclusive invites to the Nuffnang Asia-Pasific Blog Awards

click here for more info
You have to post two blogs entitled these:





I wanna join this contest, but due to time and busy-ness, terpaksa lupakan.

Random Photos, Random Thoughts, Random Dreams

Blog owner

1 day old kitties
memey and her adopted son,Alejandro. Adopted on Sept 30, 2009
1/2 month old kitties
Kijang - the big nose and snob one
Janggut - the handsome one, very gagah perkasa tau

This is what i wore today - kroks. HAHA

Random Dream: I was dreaming about having an affair with my officer. Oh gila gila. A good friend of Mak and Abah kot. Plus his wife pun kat sini. Macam mana dia boleh masuk mimpi saya? Tak pernah fikir pun pasal dia. Siap saya boleh baik lagi dengan anak dia dalam mimpi tu. Tu la, lain kali baca doa and basuh kaki sebelum tidur! Ni naik katil je terus mengeroh. Mana tak jadi mcm tu.
Tips tak nak mimpi jadi kenyataan: Ceritakan mimpi tak best anda tu kat orang lain. Tips nak mimpi jadi kenyataan: Haha jangan ceritakan mimpi best anda. Saya pernah cuba try test, dan ia memang benar benar terjadi. Mimpi someone I lovED called, and saya diam ja, one day, tgk ada call dekat phone, and it was him. Gila, mimpi jadi kenyataan. ;)

Apa-apa pun, mimpi ni mainan syaitan …