Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2009

Presenting TweetDeck

This is my TweetDeck where I sync my facebook and twitter
Since facebook seems like harder to load nowadays, I plan to use this as another option. The update notification is much easier.

Notification update from twitter

facebook update

viewing facebook's profile from TweetDeck

composing update for facebook and twitter, or you can select either one.

options for facebook
This application really makes me go lallalala coz every single thing is simple and u don't have to worry about any internet-traffic jammed. Sometimes when you open facebook, it takes time to load and the notifications are a bit late. One disadvantage that I found by using this TweetDeck is it can't notifies me when someone's commenting my post or status. But it's okay, it has a refresh button and I just have to take a look at my previous post whether there's any comments or not. For those who has Myspace, you guys can also add your myspace column. You can set how your TweetDeck will look like base on y…

Cerita kakak dgn adik

Cartoon or kartun. Haha bila sebut banyak kali mcm ke la ka pulak. ;D
Princess Dot:C'mon wing, fly.
Queen:Dot!
Princess Dot:Yes, mother..
Queen:What did I tell you about trying to fly?
Princess Dot:Not until my wings grow in..
Princess Atta:Dot, u're a young queen ant, bla, bla..(babbling)
Princess Dot:(interrupt) I was talking to mother, u're not a queen yet, Atta.
Queen:Now Dot, be nice to your sister.
Princess Dot:It's not my fault she's so stress out.
Princess Atta:I know, I know. (sigh) I always act like the sky is falling.

Ini adalah sedikit sedutan dialog dalam my favourite cartoon, A Bug's Life. Sumpah tak pernah boring. Hehe bold kan a few words kat situ sebab this kinda story memang ade value. Kalau bukan utk budak-budak pun, utk org tua bangka juga.
Be nice to your sister(s), boleh ditujukan utk kita semua lah kan, termasuk adik saya, yang pantang disuruh mesti akan cakap,"Ambik la sendiri".
Amboiii. Terpaksa la saya cakap,"Kakak mintak TOLONG&q…

Antara suka atau tak..

Salam 1 Malaysia.


Antara suka atau tak..Awak kena terima awak ada dateline lagi 2 weeks
Antara suka atau tak.. Awak kena terima yang awak student Diploma Sains Komputer
Antara suka atau tak.. Awak kena terima social life awak memang, err agak teruk.
Antara suka atau tak.. Awak kena terima yang memang anak no. 2 ni terpinggir sikit, bkn no.2, anak yang tgh. Ayna in the Middle.
Antara suka atau tak.. Awak kena terima love life awak tu, yang agak serabut sekarang.
Antara suka atau tak.. Awak kena terima yang Internet buat kerja awak delay je ni.
Antara suka atau tak.. Awak rindu orang yang tak pernah rindu awak.
Antara suka atau tak.. Awak kena admit, ada orang yang selalu tak puas hati tgk awak hepy.
Antara suka atau tak.. AWAK KENA TERIMA LIFE AWAK MACAM NI orang cakap, life is like a wheel, sometimes u're up, sometimes u're down. what if tayar meletup? I've no idea.
mood saya tak happy. mungkin dosa banyak ni. :(

Tips utk mengandung, eh bukan, tips utk mereka yang mengandung

Hari ni, lunch dgn mak, bersama-sama Kak Lia, Kak Gee, and Kak Farah, mereka ni semua ibu-ibu muda. Kak Farah baru nak dapat first baby kot. Hee byk la dgr tips dari dorang kan. Macam mak, mak lahirkan saya by operation. Walaupun tak normal mcm baby lain, tapi bersyukur sebab cukup sifat. Kesian mak, beranak secara operation ni bukannya tak sakit tau. Kena tunggu wound tu betul-betul pulih. Imagine needle dicucuk-cucuk ke rahim korang? Fuishh tadi pun saya dah pegang-pegang perut , konon-konon terasa. Mak kata, kalau nak beranak(secara normal) less sakit, ambil uri kucing yang baru beranak, keringkan dan sapu kat perut. Nanti beranak senang macam kucing. Lepas tu, kalau nak tau anak perempuan ke laki, tgk la siapa yang lompat kat kite, taktau nak explain mcm mane, maksudnya mcm, hmm contoh eh, saya mengandung, tetibe ada budak perempuan terkam saya(in manja way la kan), maksudnya saya dpt anak lelaki.
That's for now. Later kalau saya dgr tips lagi, saya bagitahu. Tapi tips utk men…

suka-suka

Apa nama betul awak? Aina Fadzilah Aadnan - nama abah memang ada dua 'A'

Diri awak ni mcm mana? Oh, saya rase independent kot. Boleh shopping sorang-sorang. Bercuti sorang-sorang pun boleh. Lagi bahagiaa. Pencinta haiwan sejati. Mark ye, "haiwan", bukan "serangga".


Awak tak boleh hidup tanpa? My 4.75 Acuvue, Vanilla Vanille, Lady Speed Stick, J&J Lotion, Olay White Radiance Lotion, facial cleanser, black eyeliner, eyebrow trimmer, shaver, Pure Essential Jojoba Talcum. These are my everyday essentials. I dont wear heavy make up, like foundation, just a hint of blusher(sometimes) if my face looks tooo pale.
Two favorite items
Kelemahan awak? Ohh, banyak kot. Over sensitif, over react. To be exact, minah over. Haha. Org jawa cakap saya ni cengeng, and I hardly trust people(ye ke?), lurus bendul, too naive, nodding without knowing. Easily fall, pendirian tak tetap. [boleh tgk dari tulisan yang berubah-ubah]. eh biarlah, font kan memang byk jenis. Apa yang awak tak…

No title

Eh kenapa no title? Jelas sekali sebab saya tak tau nak letak title la. Apa la. And I'm very bad at putting title. Tgk la entri-entri lepas, mcm apa je kan title-title daku. Haish tak mcm korang, title mesti menarik perhatian saya nak baca.

Weh weh, nak cerita sikit la, korang ade tak mereka-mereka yang pernah iri hati dgn korang? Mcm, contoh, hmm tak boleh tgk korang hepy? Saya ada tau, seorang perempuan ni, dia ni lawa, maniss ja orgnya, saya mula-mula tgk mcm bersyukur jgk la sebab HE's found someone yang suit him kan. Tapi kenapa la eh dgn dia ni, baru-baru ni dpt tau yg dia sanggup call org utk cerita pasal hal saya kat org lain. Dia takpa la, dia dah biasa jadi hot storrrryry. Satu Ipoh ni tau pasal dia. Sebut je nama mesti kenal. Saya pulak dgr-dgr je la cerita, kadang-kadang terkeluar jgk satu dua story. Maaf ye awak, saya mulut perempuan, same jgk la dgn mulut awak. Tapi awak jgn la cerita yang bukan-bukan pasal saya. Sumber yg saya dpt tentang awak, semua dari sumber …

kala malam bulan sabit

pontianak lapar? oh baju milik maksu tahun 90an dulu. the colours are a bit faded, tapi, hmm biar lah.
pontianak harum, erk?

Entri berani mati.

Saya tak layak utk awk berdua. Tolonglah, jgn siksa batin saya mcm ni. Puas dah saya berdoa, tunjukkanlah siapa sebenarnya utk saya. Walaupun saya tahu, siapa yg saya syg, kenapa payah sgt utk saya buat keputusan? .....
speechless , wordless. Saya tak tahu nak kata apa lagi.
;'(
*tolonglah celcom, jgn lah problem time mcm ni*

Johor Darul Takzim

Saye beraye di JB tahun ni. Awak? Awak beraya di mana? Haha stupid betul keyboard dkt kg ni, nak tekan ? tapi jadi . Memang menyepoilkan mood betul. Menyepoilkan Hah seee malas dah nak backspace, lantak ko la kalau nak ganti tempat ? pun.

Arrived pukul 1.45pm tadi, bertolak pukul 12.01 am dr Ipoh, haha konon tepat sgt la tu. Eh wah lama gila nii, tido kat highway ke ape ich tak la, mcm ni, 12.01 gerak dr Ipoh, stop dekat Tapah makan malam, erkk malam pe jadahnya, makan pagi. Lepas tu berhenti di Ayer Keroh utk sahur, cadangnya mestila berhenti kat RnR kan, last-last bersahur di Petronas. Memang ramai sgt. Sgt-sgt ramai. Ramainyaaaa manusia. *ouch nyamuk ggt*. Singgah di Melaka utk Subuh, pergi Batu Pahat jap, then pukul 11.55am camtu, bertolak ke JB. Saya drive *heee suka*, tapi saya kene bwk ikut peraturan sebab raya kan, mcm-mcm boleh jadi. Malang tak berbauuu. Malang yang berbau pun malang kene tahi, tapi tak jugak, org cakap kalau burung berak atas kita maksudnya ade rezeki. B…

Oh yeah memeyy

hehe kucen saye da beranak 4. happy sgt. sobsob tapi nak balik raya ni, sedih nak tinggalkan docen semua kat klinik. haihh.
SELAMAT HARI RAYA MEMEY

Selamat Hari Raya 2009

hari ni dah rabu,
khamis,
jumaat,
sabtu,

and yessss AHAD.

sekejap je, pejam tak celik-celik dah nak raya. And tahun ni saye beraye di JB, Kangkar Pulai, kampung belah mak. Raye di bulan September. Mase kecik-kecik dulu beraye mesti hujung tahun, tak pun lepas cuti sekolah, eh bukan lepas, masa cuti sekolah. Kesian budak-budak sekarang, lepas raya ade sekolah lagi.Haha. *i lobe u sekulah*

hehe
and sempena raya,
saya dah dikurniakan 2 ekor kittens. hehehe tahniah memeyyy awk da jadi ibu. Patutlah duk tak diam je tadi.

Okay mata dah mengantukkk.
Daaaa

Akhirnya..

Wahhh saya akhirnya benar-benar mempraktikkan penggunaan baju kurung. Saya pakai pegy mall wehhh. bukan sebab after weds ke ape k, memang nak pakai plus kesayangan suka tgk saya pakai baju kurung, ehehe. Haha byk jugak la mata yang memandang. Ayu sangat kot. *ceh perasanrujuk entri ni jap cotton dan terompah

Baju kurung cotton, kasut merah, beg biru. erk? clash gilaa. Sory la eh syg, saye memalukan awk. HAHA *dlm hati aku, pdn muka.
Sebab bosan dgn rambut, before tu saya pegy potong rambut dulu. hehe alah saya tak reti la nak style2 ni, potong ala cendawan je. jadi laaa kan?
Naik scrambler pergi JJ. okay, mcm lisdawati dlm movie KL Menjerit. Haiyooo. Tapi best, byk angin kene muka.
Malaysia mmg majmuk. Raya apa pun, mesti semua kaum pun sibuk shopping sakan. Terima kasih Megasales [walaupun saya tak berkenan apa2]
Oh oh boleh jamu mata tgk blog ni http://shoelust.tumblr.com

juadah SEBENAR berbuka selepas melantak Big Apple
Apa-apa je lah: Tak paham kenape ade je yg tak puas hati.

Decorating white space.

love this a lottttt.
heart this.
so cute! i would have bite 'em. grrr
adorable
simple.
i am looking for this.
great combination of color, calming.
believe me, if i have this, i would have studied harder..
..and this would do too..
..so do this.. *sigh*
i wanna be a sleeping princess or maybe a sleepy princess, eheh?
for mak and abah *oh ckp je la for me en husband, hihi*
for me *for daughter of mine wahaha*
for abang *or for my son, haha*
for adik *or my other daughter, [laughing non-stop]*
place where I spend the day reading *dreaming*