Posts

Showing posts from August 8, 2009

Congratulation to all winners of FFM-22

Saya tertinggal beberapa kategori di awal rancangan, tapi ini adalah antara yang menang;

Anugerah Penataan Bunyi Terbaik - Cicakman 2; Mohd Mohsin Othman
Anugerah Penyunting Terbaik - Setem; Faizul Mohd. Noh
Anugerah Skor Muzik Asal Terbaik - Papadom; Syed Ahmad Faizal
Anugerah Pereka Busana Terbaik - Cicakman 2; Shan Imagineering
Anugerah Penataan Seni Terbaik - SetemAnugerah Penggiat Belakang Tabir - Omar Man (Anugerah Khas)Anugerah Seniwati Veteran - Mariani IsmailAnugerah Seniman Veteran - S.ShamsuddinAnugerah Pengarah Harapan - Histeria; James Lee
Anugerah Pelakon Pembantu Wanita Terbaik - Bohsia; Salina SaibiAnugerah Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik -Talentime; Mohd Shafie NaswipAnugerah Lakon Layar Terbaik - Talentime; Yasmin AhmadAnugerah Cerita Asal Terbaik - Papadom; Afdlin ShaukiAnugerah Sinematografi Terbaik - Setem; Mohd Nor KassimAnugerah Filem Komedi Terbaik - Los dan FaunAnugerah Pelakon Wanita Terbaik - Papadom; Liyana JasmayAnugerah Pelakon Lelaki Terbaik - Papadom; Afdlin …

Betapa saya merindui UiTM Segamat..

Pada penghujung bulan 12 2006, saya telah ditempatkan di Segamat, di mana mak saya kata,"Alah. Johor lagi, tak berkembang la mcm ni", mak saya anak jati Johor. Kita sedia maklum bahawa Segamat memang banjir teruk masa tu, kehadiran saya dan pelajar baru lain disambut baik oleh berbiliion lalat. And mmg time menyanyi lagi UiTM di Hatiku dan Wawasan Setia Pelajar yang memerlukan kami utk menyanyi dgn penuh semangat ala-ala penyanyi soprano, ada la sekor dua lalat yang hinggap. isskk.

Saya teringat perangai saya yang ala-ala cool, konon je la. Nak pergi UNIMART lah, and dengan selendang yang agak pelik, membuatkan saya menjadi antara yang pelik di sana. Hmph, takpa la, budak kecik lagi. Masa tu umur saya baru nak masuk 18thn. Penempatan sementara saya di Zamrud, dan ditempatkan bersama Fara, atau nama sebenarnya Farhana. Kami antara yang riuh dlm MMS, memandangkan kami ni solo, takde kwn yg sama sekolah. Memang sepanjang MMS, we were together.

Then saya ditempatkan di kolej Sempa…