Posts

Showing posts from August 14, 2009

Besok ke Negeri Sembilan, iyolahhhh

Image
Hellllo, esok saya akan ke negeri sembilan darul khusus, pegy kenduri kahwin sepupu saya di Felda Lui Selatan, Bahau. Hehe dah dekat dah dgn Segamat, but there's nooo way i can go there, TAK BESTNYAAAA, hmmmm haishh bored gilaaa. And of course saya akan jadi co-pilot, jeng jeng jengg, saya suka drivee, vroooom vrooommm. Haha boleh tak kalau cita2 saya nak jadi pemandu F1? B jgn jeles kalau saya jumpa michael schumacher duluu. hehe justt kiddding, takkannya laa, tapi saya boleh memandu dr Segamat ke Ipoh dlm masa 5jam je weeehh. *sniff kembang hidung*, tapi sampai rumah je abah mcm mrh, ye la, drive tak rest langsung. ich ichh. minumlah livita dgn madu asli. Chowwww.


Gambar yg konon-konon 'chicky meal'

Love your life ;)

Image
Scene 1
Ohhh petang ni tiba-tiba je hujan time nak pergi kerja, takpe, tu hujan rahmat kan. So berlari-lari mak anak la pegi masuk dlm kete takut kasut merah ku basah. Erkk takut kasut basah?? Haha wtv. Time dlm kereta, tgh-tgh hujan lebat ni, nampak seseorang tgh melintas dlm hujan lebat. Sedihnya. Tgn dia kudung, he was running and holding air bungkus. Sgt kasihan tgk dia mcm tu. Masa tu dlm hati bersyukurnya masih ada tgn. Hmm *tu la, jgn nak mengada kritik diri sendiri lagi, tgn buruk la ape la*
Scene 2
And kereta pun menyambung perjalanan lagi, sambil tu di udara berkumandang lagu klasik nasional *hmmph abah ni* . Tibe-tibe, ternampak pulak, Indians yg jual maruku tepi jalan tu berlari2 nak selamatkan barang jualan, kakak die dtg bwk plastik yg besar kaler biru tu utk lindung adik die dr kene hujan. Haihh sayu je tgk. Lagi sekali saya bersyukur sebab walaupun keluarga saya bukan kaya mana, tapi saya masih boleh bersenang lenang dkt rumah, layan blog, facebook, padahal kat luar sana,…
Image
Love it? Yeah me too. ;) Mak, nak niiiiiiii

HMmm

Image
Saya nak ke sini plsss boleh tak plssss. Hari tu baru je balik kg, pic ni diambil masa baru balik dr Pantai Merdeka,Kedah. Haha sambil drive pun boleh snap pic, alah jalan kosong la, so takpe la. (haha byk la takpe, dah la bwk anak org, terbabas masuk ban baru tauu)
Hmm kenape saya nak ke sini? Sini sgt tenang, sgt aman, boleh nampak sekawan burung terbang, dan juga ikan puyu. Hijau sgt menenangkan (oh, i wonder if my blog pun sama)






:: I hope my life's getting better ::

Satu pergi, yg lain jgn dtg dah

Saya bermasalah. So org lain jgn dekat, bile saya syg org, saya jd org gila. fullstop